Ön itt van:

A nagyrécsei orvosi rendelő és védőnői szolgálat épületének energetikai felújítása Nagyrécse Kossuth Lajos út 63. szám alatt.

RÖVID ÖSSZEFOGLALÁS A PROJEKTRŐL

Támogatási szerződés száma: TOP-3.2.1-16-ZA1-2018-00028
Kedvezményezett: Nagyrécse Község Önkormányzata.
A projekt megnevezése: A nagyrécsei orvosi rendelő és védőnői szolgálat épületének energetikai felújítása Nagyrécse Kossuth Lajos út 63. szám alatt.
Projekt elszámolható költsége: 37 875 000 Ft
A támogatást igénylő nem elszámolható hozzájárulása:1 901 542 Ft
Projekt teljes költsége összesen: 39 776 542 Ft
Támogatás % az elszámolható költségekre: 100 %.
Támogató: Az Európai Unió Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Állam.

A projekt rövid leírása:

Nagyrécse településen egy háziorvosi és védőnői szolgálat működik, a praxis Nagybakónak, Zalasárszeg, Kisrécse településeket is magába fogalja. Ezeken a településeken fejlesztés nem történik a jelenlegi támogatási szakaszban.

A rendelő és a védőnői szolgálat-, amely a jogszabályok szerint végzi tevékenységét -, a teleülés központjában, jól megközelíthető helyen található. Az épület minden szempontból felújításra szorul.

Az energetikai beavatkozásoknak megfelelően az  épület az FF állapotból a BB állapotba kerül.

Az épület a vonatkozó energetikai előírásoknak megfelelően kerül hőszigetelésre (homlokzati illetve padlásfödém hőszigetelés készül.

A meglévő fa szerkezetű homlokzati nyílászárók korszerű hőszigetelt üvegezésű műanyag homlokzati nyílászárókra cseréljük.

A meglévő orvosi rendelő és védőnői szolgálat úgy kerülj átalakításra, hogy az akadálymentesítési szempontok érvényesülnek.

Az orvosi rendelő betegvárójához csatlakozó bővítés, ami jelenleg egy férfi egy női wc-t és egy előteret tartalmaz, elbontásra kerül, helyette egy új vizesblokkal bővül az épület, ami az orvosi rendelő és a védőnői szolgálat betegforgalmát egyaránt ellátja. Kialakításra kerül benne egy mozgáskorlátozott wc, egy női wc előtérrel és egy férfi wc előtérrel és piszoárral.

Az épület fűtési rendszere megújul. Az orvosi rendelő és a védőnői szolgálat részen lévő parapettes gázkonvektorok helyett korszerű kondenzációs gázkazánnal kialakított központi fűtési rendszer kerül betervezésre.  A meglévő rámpa és lépcső, valamint ezek korlátai az akadálymentesítési szempontokat figyelembe véve kerülj átalakításra.

Az intézmény parkolási szükségleteinek kielégítésére a gyógyszertár mögött a nyugati telekhatár mentén térkő burkolatú parkoló kerüljön kialakításra.

A projekt kezdő időpontja: 2020.01.01. A projekt fizikai befejezésének időpontja: 2021.02.28.

Laskai Béla, polgármester.