TELE-KA-LAND

Tele-Ka-Land Mesefesztiválok 2019.

 

 

 

 

MESÉS TERMÉSZETKÖZELI KALANDOKRA CSÁBÍTANAK A TELE-KA-LAND MESEPARKOK!

Az Interreg V-A Szlovénia-Magyarország Együttműködési Program 2014-2020 támogatta TELE-KA-LAND Mesepark hálózattal a kisgyermekes családokat szeretnénk a szlovén-magyar határmenti térségbe csábítani, így a 2 magyar és 2 szlovén településen – Nagyrécse, Magyarszerdahely, Dobronak, Moravske Toplice – 3 közismert mesefigurát és különböző természet közeli interaktív játékokat – amőba, mesekirakó, fotófal – állítottunk fel.

Emellett egy interaktív hangos tábla segítségével magyar, szlovén és angol nyelven is meghallgathatók az adott mesék.
Magyarországon Nagyrécsén a Haladás utca 2 alatti Inkey kastély mögötti parkban, Magyarszerdahelyen a Petőfi utca 4 szám alatt, a kultúrház mögötti ligetben, a szlovéniai Dobrovnik/Dobronakon pedig a Bakonaki tónál, Moravske Toplicén a települést ölelő erdős részen találhatók a TELE-KA-LAND Meseparkok.

A honlapunkról letölthető és a 4 Mesepark helyszínén beszerezhető Mesetérképpel és Meseútlevéllel, valamint a TELE-KA-LAND Mesepark hálózatot bemutató kiadvánnyal arra ösztönözzük az érdeklődőket, hogy felkeressék mind a 4 határ menti Meseparkot. Ha valaki mind a 4 Mesepark pecsétjét összegyűjti a Meseútlevelébe, mesés ajándékokban részesül!

`Határmenti élmények, határtalan kalandok!`

A nagyrécsei TELE-KA-LAND Meseparkban a látogatók 3 ismert mesefigurával – Piroska, Kiskakas, Mátyás király – találkozhatnak. Az interaktív táblán meséjüket is meghallgathatják, valamint különböző szabadtéri játékeszközöket is kipróbálhatnak. Természet közeli mesés kalandozásra csábítanak a TELE-KA-LAND Meseparkok!

Hogy hol találod?

Már a 7-es úton Nagyrécse felé Budapest és Nagykanizsa irányából is tettünk ki a Meseparkot hirdető táblákat. A falu közepe felé haladva kövesd a jelzőtáblákat, amik az Inkey kastélyhoz és a TELE-KA-LAND Meseparkhoz irányítanak. 
Ha megpillantod a sárgálló Inkey kastély ódon épületét, akkor már jó helyen jársz!
Hiszen a Haladás utca 2 szám alatti régi épület mögötti ligetben leled meg a nagyrécsei TELE-KA-LAND Meseparkot! 
A hogy a lejtőn felfelé haladsz, elsőként a színes tollazatú Kiskakast és gyémánt félkrajcárját pillantod meg, majd Piroskát is megleled a fák között, míg végül az igazságos Mátyás királyra is rátalálsz! 

Nagyrécse, Haladás utca 2. 
GPS: 46.489833, 17.051194

Kiadvány magyar

Kiadvány angol

Kiadvány szlovén