Óvoda fejlesztése és bölcsőde létrehozása

 

TOP-1.4.1-15-ZA1-2016-00021- kódszámú projekt

 

Tündérkert Óvoda fejlesztése és bölcsőde létrehozása Nagyrécsén

ÖRÖMMEL TUDATJUK A FALU LAKOSSÁGÁVAL, hogy Nagyrécse Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) „A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével” című felhívásra. A TOP-1.4.1-15-ZA1-2016-00021– kódszámú, „A Tündérkert Óvoda fejlesztése és bölcsőde létrehozása Nagyrécsén” című projektet a 188.838.192 Ft-tal támogatták.

A fejlesztés eredményeként Nagyrécsén a Haladás u. 6 szám alatt működő Tündérkert Óvoda megújul illetve a földszinti részén egy 14 fős jól felszerelt bölcsőde kerül kialakításra. A 60 fő kapacitással bíró óvoda a mai kor követelményeinek megfelelően felújításra kerül. Így a tervezett projektzáráskor 2019.06.30- tól akadálymentesített, korszerű, jól felszerelt óvodai és bölcsődei férőhelyek állnak majd a település és a térség lakói rendelkezésére.

A tervek szerint az óvodai épületrész felújítása, korszerűsítése nyílászárók cseréje történik meg. Az intézmény régi bútorainak cseréjétől kényelmesebb óvodai nevelési feltételeket remélünk, a kerti elavult játékok uniós szabványoknak megfelelőre való lecserélésétől pedig a gyermekek mozgáskoordinációs fejlődését és élvezetes szabadidő eltöltését várjuk. A tervezett étellift a dajkák munkáját könnyítené meg.

A bölcsődei részleg az épület földszintjén a vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően kerül kialakításra, a szükséges eszközbeszerzésekkel együtt. Az épület főbejárati részén, az óvoda és a bölcsődei akadálymentesen közös előtéren keresztül lesz megközelíthető. A bölcsődei részen átadó, közlekedő, iroda, dolgozói étkező, csoportszoba, mosdó, öltöző, dolgozói szociális blokk, mosóvasaló, helyiségek, melegítő konyha, tejkonyha és élelmiszer hulladéktároló helyiségek kerülnek kialakításra. Az udvaron játszó eszközök és játéktároló épület kerül telepítésre. A földszinti rész északi szárnyában az óvodai és bölcsődei funkciókat egyaránt kiszolgáló helyiségek kerülnek kialakításra. Az északi épületszárnyban akadálymentes WC, férfi WC, orvosi szoba, elkülönítő, fejlesztő szoba, tornaszoba, só szoba, gépészeti helyiség kerül kialakításra. Az emeleten lévő óvoda funkció akadálymentes megközelítése érdekében egy személyfelvonóval bővül.

A 100%-ban támogatott fejlesztés teljes költségvetése bruttó 188 838 192 Ft.

A beruházásról a 2018. 02. 07-én 17 órakor a polgármesteri hivatalban tartandó lakossági fórumon kaphatnak bővebb tájékoztatást az érintettek.

LASKAI BÉLA POLGÁRMESTER

 

Felhívás

Közbeszerzési dokumentáció iratminták

Vállalkozási szerződés

Vállalkozási szerződés

Vállalkozási szerződés 2.