TOP- PLUSZ-2.1.1-21-ZA1-2022-00006

Támogatott: NAGYRÉCSE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

Projektazonosító: TOP- PLUSZ-2.1.1-21-ZA1-2022-00006.

A projekt címe: Nagyrécse Község Önkormányzati hivatal épületének energetikai korszerűsítése.

A Projekt tervezett teljes költsége 59 182 943 Ft.

A támogatás összege: 50 159 995 Ft,

Projekt kezdő időpontja: 2022.04.01.

A projekt várható zárása: 2023.12.31.

 

Nagyrécse Község Önkormányzata a TOP PLUSZ Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése c. felhívására benyújtott, TOP- PLUSZ-2.1.1-21-ZA1-2022-00010 azonosítószámmal nyilvántartott támogatási kérelmét a Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Programokért Felelős Helyettes Államtitkárság vezetője 50,1 millió Ft összegű 100%-os, vissza nem térítendő európai uniós támogatásra érdemesnek ítélte. A fejlesztésnek köszönhetően a 8756 Nagyrécse, Kossuth L u 48 (hrsz.: 77) alatt található önkormányzati hivatal épület energetikai korszerűsítését valósítja meg az önkormányzat.

  • A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul megvalósuló fejlesztés célja: A település életében jelentős szerepet játszó, egy épületben található két közintézmény energetikai fejlesztése.
  • A megvalósulás helyszíne: a 8756 Nagyrécse, Kossuth L u 48 (hrsz.: 77).
  • A felhívás megnevezése: TOP PLUSZ Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése
  • A projekt elemei: Épületek energiahatékonyság-központú fejlesztése külső határoló szerkezeteik korszerűsítése által, napelemek kiépítése, külső nyílászárók cseréje, külső és belső akadálymentesítés, világítási rendszerek korszerűsítése,

A 50,1 millió Ft európai uniós támogatás segítségével az Nagyrécse Község Önkormányzat tulajdonában lévő önkormányzati hivatali épület energetikai felújítását valósítjuk meg. A fejlesztés eredményeként megvalósuló kedvező infrastrukturális feltételeknek köszönhetően javulnak a működtetés költségei, a használók kedvezőbb körülmények között végzik munkájukat. Csökken az épület CO2 kibocsátása is, így hozzájárul a környezeti fenntarthatósághoz is, hiszen a tervezett korszerűsítés lehetővé teszi, hogy az üzemelés okozta környezeti terhelések csökkenjenek.

 

Halad a hivatal energetikai fejlesztése projekt kivitelezése!

80%-os készültségben a hivatal épületének energetikai fejlesztése projekt kivitelezése!

Nagyrécse Község Önkormányzata a TOP PLUSZ Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése c. felhívására benyújtott, TOP- PLUSZ-2.1.1-21-ZA1-2022-00006 azonosítószámmal nyilvántartott támogatási kérelmét a Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Programokért Felelős Helyettes Államtitkárság vezetője 50,1 millió Ft összegű 100%-os, vissza nem térítendő európai uniós támogatásra érdemesnek ítélte. A fejlesztésnek köszönhetően a 8756 Nagyrécse, Kossuth L u 48 (hrsz.: 77) alatt található önkormányzati hivatali ház épület energetikai korszerűsítését valósítja meg az önkormányzat.

  • A kedvezményezett neve: Nagyrécse Község Önkormányzata
  • A megvalósulás helyszíne: 8756, Nagyrécse, Kossuth L u 48 (hrsz.: 77) alatt található önkormányzati hivatal épülete
  • A Széchenyi Terv Plusz program keretében megvalósult fejlesztés célja a Nagyrécse, Kossuth L u 48 (hrsz.: 77) alatt található önkormányzati hivatal épület energetikai korszerűsítése.
  • A TOP PLUSZ Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése című felhívásra készült projekt elemei: Épületek energiahatékonyság-központú fejlesztése külső határoló szerkezeteik korszerűsítése által, napelemek kiépítése, külső nyílászárók cseréje, külső és belső akadálymentesítés, világítási rendszerek korszerűsítése, nyilvánosság biztosítása, oktatási
  • Az 50,1 millió Ft európai uniós támogatás segítségével a Nagyrécse Község Önkormányzat tulajdonában lévő önkormányzati hivatali épület energetikai felújítása történik meg. A fejlesztés eredményeként megvalósuló kedvező infrastrukturális feltételeknek köszönhetően javulnak a működtetés költségei, a hivatal épületében dolgozók kedvezőbb körülmények között végzik munkájukat. A Széchenyi Terv Plusz program keretében megvalósuló projekt hozzájárul a környezeti fenntarthatósághoz is, hiszen a tervezett korszerűsítés által csökken az üzemelés okozta környezeti terhelés és az épület CO2 kibocsátása.
  • Az 50,1 millió forint európai uniós támogatás segítségével megvalósuló beruházás a tervek szerint 2023.12.31-ig fejeződik be.

 

Spórolni az energiával – ez ma már elengedhetetlen. Kialakítani saját megszokott világunkban az energiatudatos szokásokat nagy kihívás, azonban számos előnnyel jár. Különös jelentőséggel bír az energiatakarékosság napjainkban, amikor az emberiség az egy évre vetített környezeti erőforrásait az év első 8 hónapjában

felhasználja. A projekttel célunk a Nagyrécsén felújított önkormányzati épület (hivatal) energiatakarékos működtetése, melyhez ismereteket és hasznos megoldásokat kínálunk az önkormányzat munkatársainak, s a minél nagyobb hatékonyság elérése érdekében a lakosságnak is.

Hiszen nagyobb eredményt csakis közösen tudunk elérni, és fenntartani, – így a Szemléletformáló Akciótervben foglaltak szerint – bevonjuk Nagyrécse lakosságát is. A biztonságos és fenntartható környezetet kialakítása hatalmas vállalás, amiért nap, mint nap tennünk kell.

A Szemléletformáló Akcióterv az energiával való tudatos gazdálkodáshoz, annak, mint érték tudatosításához kötődik és a „gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan” elv mentén elsősorban azon információk átadására fókuszál, amelyek egy vidéki kistelepülésen elősegítik a helyi gazdálkodásban, háztartásban felmerülő energiaigény kielégítését, az erőforrások a takarékos használatát.

Ehhez szeretnénk pár tippel, ötlettel szolgálni!

A szemléletformálás keretében elkészült szórólapokat eljuttattuk a lakosság számára:

Hamarosan teljesen elkészül a nagyrécsei hivatal épületének energetikai fejlesztése!