Óvodafejlesztéssel kapcsolatos bejárás és lakossági fórum 2019.03.06.

Tisztelettel köszöntöm a média képviselőit és a nagyrécsei lakosokat itt a Tündérkert Óvoda fejlesztése és bölcsőde létrehozásának helyszínén!

Mint köztudott, önkormányzatunk pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) „A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével” című felhívásra.

A TOP-1.4.1-15-ZA1-2016-00021- kódszámú, „A Tündérkert Óvoda fejlesztése és bölcsőde létrehozása Nagyrécsén” című projektet 188.838.192 Ft-tal, 100%-ban támogatta. A közbeszerzések lebonyolítását követően kiderült, hogy ez az összeg nem elegendő a teljes kivitelezésre. Így az önkormányzat várhatóan 11 millió Ft-ot kell saját erőből hozzátennie.
Az, hogy csak a második közbeszerzési eljárás lett eredményes, sajnos hátráltatta a kivitelezés megkezdését, így a kivitelező a Mermaid Kft. csak a tavalyi év végén tudta elkezdeni az építési munkálatokat.

Jelenleg körülbelül 50%-os állapotban van a kivitelezés, mely az ígéretek szerint június végére eléri a 100%-os állapotot, így ez után már csak az eszközbeszerzéseket kell lebonyolítani, és reményeink szerint szeptember végén megnyithatja kapuját itt, a Haladás u. 6 szám alatt a megújult Nagyrécsei Tündérkert Óvoda és a földszinti részen a vadonatúj 14 fős, jól felszerelt bölcsőde. Településünk vezetősége mindent megtesz annak érdekében, hogy a nagyrécsei apróságok mielőbb birtokba vehessék az akadálymentesített, korszerű óvodát és az új, a vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően kialakított a bölcsödét.

A beruházás jelenleg ott tart, hogy a tetőszerkezet cseréje és annak szigetelése már elkészült, megtörtént a nyílászárók cseréje, az épület külső szigetelése folyik, folyamatban van annak vakolása.
A beltéri munkák eredményeként már kirajzolódnak a különböző helyiségek is. A bölcsődei részen átadó, közlekedő, iroda, dolgozói étkező, csoportszoba, mosdó, öltöző, dolgozói szociális blokk, mosóvasaló, helyiségek, melegítő konyha, tejkonyha és élelmiszer hulladéktároló helyiségek kerülnek kialakításra. A földszinti rész északi szárnyában az óvodai és bölcsődei funkciókat egyaránt kiszolgáló helyiségek kerülnek kialakításra. Az északi épületszárnyban akadálymentes wc, férfi wc, orvosi szoba, elkülönítő, fejlesztő szoba, tornaszoba, só szoba, gépészeti helyiség kerül kialakításra. Az óvoda és a bölcsődei részek akadálymentesen közös előtéren keresztül lesznek megközelíthetők, illetve az emelet akadálymentes megközelítése érdekében egy személyfelvonó is kialakításra kerül.

Megértésüket és türelmüket kérjük, azon dolgozunk, hogy a beruházás mielőbb és minél jobb minőségben elkészüljön, s így álljon az Önök rendelkezésre!

A Zalai Hírlapban megjelent cikket itt olvashatja el.

A Kanizsa TV weboldalán megjelent cikket itt olvashatja el.